A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Republikánusok törvényjavaslatot nyújtottak be az Ukrajnának szánt pénzek ellenőrzésére


Az amerikai kongresszus republikánusai törvényjavaslatot nyújtanak be az Ukrajnának szánt pénzek ellenőrzésére,- írja rendkívüli hírében a rövid bejelentést a ria.ru. 

A republikánusok az Egyesült Államok Kongresszusának Képviselőházában törvényjavaslatot nyújtottak be az Ukrajna megsegítésére elkülönített források ellenőrzéséről – mondta Marjory Taylor Green kongresszusi képviselő. 

A jogalkotók azt is megkövetelik, hogy az Ukrajnának szánt források elosztásáról szóló összes dokumentumot és megbeszélést, beleértve a katonai, polgári és pénzügyi segítségnyújtást is, előzetes jóváhagyásra küldjék el nekik.

Július elején Ukrajna Gazdasági Biztonsági Hivatala elismerte, hogy nyugati országokból származó humanitárius segélyek és katonai termékek értékesítésének eseteit fedezte fel (magyarán szólva ellopták és eladták azokat). Mintegy tíz büntetőeljárás indult. 

Ennek eredményeként az ukrán származású amerikai kongresszusi képviselő, Victoria Spartz felszólította a Kongresszust, hogy hozzon létre egy ellenőrzési mechanizmust az Ukrajnának nyújtott segélyekre vonatkozóan.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések