A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormánypártok átvették a budavári önkormányzat irányítását


V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a képviselők többsége elvette a momentumos Korsós Borbála alpolgármester jogköreit. 

Péntek hajnalig tartott a budavári önkormányzat legutóbbi képviselő-testületi ülése, ahol bizonyossá vált, hogy a kormánypártok – két volt jobbikos képviselővel karöltve – átvették az I. kerület irányítását.

Mint ismert, szeptember 11-én időközi választást tartottak itt, miután a momentumos Gelencsér Ferenc alpolgármester parlamenti mandátumot szerzett, s a voksoláson a Fidesz-KDNP jelöltje, Fazekas Csilla győzött. Ezzel három év után elbukta többségét a baloldal Buda emblematikus kerületében.

V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az ülésen módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, amely így 

csak egy alpolgármester működését teszi lehetővé,

ezzel lehetetlenné téve a momentumos Korsós Borbála Erzsébet további munkáját. (Egyébként ő volt Fazekas Csilla ellenfele a választáson.)

Az új többség leszavazott több előterjesztést, például az önkormányzat tulajdonában lévő lakások elidegenítésének szabályairól szóló rendelet módosítását, a turistabuszok szabályozását és az áfatörvény harmonizációját is.

Ugyanakkor visszahívták a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. vezetőjét, és új pályázatot írtak ki az ügyvezető személyére, megváltoztatták a bizottsági struktúrát, valamint újraosztották az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági helyeit is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések