A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zsidómentes övezeteket hoztak létre a liberalizmus otthonában, a kaliforniai Berkeley Egyetemen


9 kaliforniai diákszervezet eltiltotta a cionistákat attól, hogy felszólalhassanak. 

Csakhogy aki Izrael létezését elismeri, az cionista: az amerikai zsidók 80 százaléka márpedig ezen az állásponton van. A kancellár és a dékán azonnal magyarázkodni kezdett a botrány miatt. 

A Berkeley Egyetem zsidómentes zónái rosszabbak, mint gondolnád...
– kezdi erős felütéssel az amerikai zsidó közösség egyik legnagyobb lapja, az 1987-es alapítású Jewish Journal.

Mielőtt belekezdünk, ismételjük át, hogy mit tudunk a Berkeley-ről!
A Kaliforniai Egyetemet (Berkeley) 1868-ban alapították University of California néven, az állam első egyetemeként. Kiváló tudományos eredményeket értek el, de időközben totálisan megszállta őket a szélsőliberális szellemiség: például az egyetemi állásokra pályázóknak ki kell tölteniük egy értéknyilatkozatot arról, hogy miként fogják előmozdítani a sokszínűséget és a befogadást. 2019-ben a UC Berkeley élettudományi kara sokszínűségi nyilatkozata alapján a jelentkezők 76 százalékát utasította el anélkül, hogy megnézték volna a kutatási eredményeiket. Vagy elég csak a 2017-es botrányra gondolni, amikor a jobboldali megmondóember, Milo Yiannopoulos egyetemi fellépése elleni tiltakozások során 100 ezer dollárnyi kárt okoztak a „hallgatók”. Hatan sérültek meg a zavargásokban, az eseményt végül le is mondták.

Akkor nézzük a tényeket!

A Berkeley jogi tanszékén kilenc diákszervezet is módosította az alapszabályát: innentől kezdve tiltani fogják a „cionista felszólalókat”.

Hogy ez pontosan mit is jelent?


A cionista ebben az olvasatban konkrétan azt jelenti, hogy az illető támogatja Izrael mint ország létezését. Tehát például egy ingatlanjogi szakértő nem adhatja át a tudását ezeknek a csoportoknak – amennyiben elismeri Izraelt.

A cikk megjegyzi: az amerikai zsidók több mint 80 százaléka támogatja Izrael mint „zsidó hazája” létezését. Következésképpen a zsidó származású-identitású hallgatók 80 százalékát kapásból ki is zárták ezekből a körökből.

Illetve nem is olyan rossz a helyzet!

Christ kancellár és Chemerinsky dékán máris mentegeti a diákcsoportokat, miszerint „a százból csak kevesebb mint tíz csoport hozott ilyen szabályt...”. A lap erre azért némi kétkedéssel kibontja az igazság felé eső részét is: a kilenc kevesebb, mint a tíz, és a száznál  pedig még kevesebb. Ugyanakkor ezek a szervezetek a jogi kar olyan rétegeit képviselik, mint a Berkeley női, ázsiai és óceániai, fekete vagy LMBTQ-kötődésű hallgatói (bizonyosan égetű szükség van ilyen csoportokra – a szerk.). Akárhogy is nézzük, a vezetőség által sugallt 10 százalék csak a diákcsoportok darabszámára, de korántsem létszámára utalhat.

Folytatják: a zsidó diákok ugyanakkor tagként igenis csatlakozhatnak ezekhez a szervezetekhez, még ha előadóként nem is!
Kenneth L. Marcus, a cikk szerzője ezt érzékletesen ahhoz hasonlítja a helyzetet, mintha a zsidók csak a busz hátsó ülésein foglalhatnának helyet... Mintha? Hát, láttunk már ehhez hasonlót nem is olyan régen az Egyesült Államokban.

A helyzet azonban fokozódik, írja Marcus:
Ám nem csupán az Izrael-barát megszólalókat tiltják be. Az új alapszabály-módosítás arra is kötelezi ezeket a csoportokat, hogy „teljes mértékben bojkottálják, szankcionálják és vonják el az intézményektől, szervezetektől, vállalatoktól és minden olyan entitástól származó pénzeszközöket, amelyek részt vesznek a palesztin területek megszállásában vagy közvetlenül/közvetve bűnrészesek a palesztin területek megszállásában és/vagy támogatják a palesztin területek akcióit. Izrael apartheid állam”.

Konkrét példákat is hoznak a szabály alkalmazására: az ázsiai és óceániai szervezet eszerint „nem hív meg olyan felszólalókat, akik a cionizmust, az apartheid Izrael államot és Palesztina megszállását támogatják, és továbbra is fenntartják véleményüket”. Az afrikai-amerikai származású vagy LMBTQ-közösséget (már ha van ilyen) képviselő joghallgatói csoport ugyanezt fektette le szabályzatában. Figyelem: csak az általuk cionistáknak bélyegzetteket zárják ki, a neonáci csoportokkal szimpatizálókat vagy a nyíltan LMBT-elleneseket nem.

Összefoglaljuk:

  • ha cionista vagy, nem szólalhatsz fel;
  • ha zsidó vagy – esetleg Trumphoz vagy Orbánhoz, de akár a magyar ellenzékhez hasonlóan elismered Izraelt –, jó eséllyel cionistának fognak téged minősíteni;
  • az amerikai zsidók 80 százaléka bizony második hazájaként tekint Izraelre;
  • tehát jó eséllyel a zsidó hallgatók nagyjából 80 százalékát ki is zárták ezzel a szabállyal... Persze hacsak meg nem térnek meg, és szembe nem fordulnak Izraellel!


Ám ha mégsem, szó szerint hallgatók (tehát nem felszólalók), csöndes tagok persze továbbra is lehetnek...

Tudjuk: Lenin is biztosan szerette a gyerekeket, hiszen visszaadta nekik a labdát, pedig akár le is lövethette volna őket.

Forrás: kontra.hu

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Az a félelmetes és rettenetes, hogy mindezeket a szankciókat Magyarmaton/Orbániában már pechünkre semmilyen körülmények között nem tudnánk megvalósítani!!!