A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: Ne azért vállaljanak gyereket a családok, mert azzal pénzhez juthat a háztartás


A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek a Holdról is látszanak – fogalmazott a miniszter. 

A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert, mert a társadalom alapegységének a családot tekinti – mondta az igazságügyi miniszter a 110 éves a magyar családtámogatási rendszer című konferencián hétfőn Budapesten.

Varga Judit az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány és a Batthyány Lajos Alapítvány által szervezett eseményen arról beszélt, hogy a munka megbecsülése nem választható el a magyar családpolitikai gondolkodástól, a nemzeti konzervatív kormány ugyanis nem a segélyre alapítja, hanem munkával köti össze a családtámogatásokat, a legjobb példa erre a családi adókedvezmény.

Ugyanakkor fontos, hogy

ne azért vállaljnak gyereket a családok, mert azzal pénzhez juthat a háztartás,

hanem fordítva: ha valaki gyereket szeretne, annak ne legyen anyagi akadálya – emelte ki a miniszter.

A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek Holdról is látszanak

Hozzátette, hogy a kormány ezért egy nagyon komplex családtámogatási struktúrát alakított ki, amely segíti az otthonteremtést, az otthonfelújítást, a nagycsaládosoknak az autóvásárlást, az ingyenes tankönyvekkel pedig az iskoláztatást.

Varga Judit szólt arról is, hogy

Európa hatalmas demográfiai kihívással néz szembe, Magyarország válasza pedig erre a családok támogatása,

amelynek eredménye már látszik, hiszen a termékenységi ráta a 2010-es 1,2-ről, mostanra 1,6-ra emelkedett, megduplázódott a házasságkötések száma, valamint csökkent a válások és az abortuszok száma.

„A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek a Holdról is látszanak” – ezt már közösségi oldalán írta Varga Judit, az eseményre reflektálva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések