Hirdessen itt

Ukránok üzenete: feldughatják a tiltakozásaikat a Turul miatt


A munkácsi ukrán politikus a a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

Magyarország rosszul vizsgázott jószomszédi viszonyból és barátságból, amikor vezetői felemelték szavukat a munkácsi várból eltávolított turul emlékmű miatt – jelentette ki a Kárpáthír beszámolója szerint Viktor Baloga, Munkács volt polgármestere, akinek városában épp az borzolja a kedélyeket, hogy eltávolítják a helyi várban található, 2008-ban kihelyezett Turul-szobrot, aminek helyére ukrán címer kerül.

A jelenleg parlamenti képviselő Baloga szerint szerint ez a szobor a magyar nagyhatalmi álmok, Kárpátalja visszaszerzésének volt a szimbóluma.

A magyar politikai elitet azzal vádolja a munkácsi politikus, hogy minden eszközzel igyekszik gátolni az Oroszország elleni szankciókat, szándékosan és módszeresen akadályozza Ukrajna európai integrációját, ugyanakkor folyamatosan támogatja a Kreml urait.

Úgy véli, semmi kétség nem fér hozzá, hogy Putyin győzelme esetén Magyarország jutalomként megkapná Moszkvától Kárpátalját. Ezt a vágyat testesítette meg a magyarok turul madara, aminek semmi keresnivalója a várban. Ott csakis ukrán szimbólumoknak van helye, állítja Baloga,

aki leszögezte: „a magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat”.
Baloga zárásként a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz és korához hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések