A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túl sok a Soros-kötődésű bíró az Emberi Jogok Európai Bíróságában, követelik a lemondásukat


A követelők legnagyobb baja, hogy a Soros-féle bírák eljárnak a saját ügyeikben is. 

Túl sok a Soros György által befolyásolt bíró az Emberi Jogok Európai Bizottságában, írta meg a francia Valeurs Actuelles az European Centre for Law and Justice jelentése alapján. A jelentés feltárta, hogy tíz év alatt az EJEB 100 bírájából 22 volt tagja vagy vezetője a Nyílt Társadalom Alapítványnak, vagy az az által finanszírozott szervezeteknek.

Ami még rosszabb, hogy tíz év alatt több mint 88 alkalommal 18 érintett bíró döntött a Nyílt Társadalom alapítványhoz köthető szervezetekkel kapcsolatos ügyekben.

Az ECLJ leszögezte, hogy ezek az összeférhetetlenség egyértelmű esetei, amelyek egy rendes igazságszolgáltatási rendszerben megkövetelik a szóban forgó ítéletek megsemmisítését valamint a bírók lemondását.

Megtorlásul – írta a lap – az ECLJ-től az Európa Tanács főtitkára megtagadta az akkreditált civil szervezet státuszát, azzal az indoklással, hogy az ECLJ nem tartja tiszteletben „az Európa Tanács értékeit és elveit”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések