A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trianon-kötetet adott a Fidesz Horváth Csabának, miután angol nyelvű meghívót küldött Csíkcsicsó polgármesterének


A fővárosi Fidesz-frakció Trianon-kötetet ajándékozott Horváth Csabának, Zugló polgármesterének. Az előzmény, hogy az MSZP-s Horváth angol nyelvű levélben hívta meg az erdélyi Csíkcsicsó polgármesterét, Péter Lukácsot. 

Remek magánakcióval indult szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Még a napirend elfogadása előtt a Fidesz fővárosi frakciója nevében Dódity Gabriella képviselő a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adta át Horváth Csabának. A polgármester azután kapta a kötet, miután októberben a Fidesz-KDNP zuglói képviselője, Borbély Ádám nyilvánosságra hozta azt a levelet, amiben

Horváth Csíkcsicsó polgármesterét, a magyar anyanyelvű Péter Lukácsot, egy angol nyelvű levélben hívta meg egy zuglói ünnepségre.

A levelet megosztó Borbély azt írta, hogy a „baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek”.

A könyveket átadó Dódity Gabriella azt kérte a polgármestertől, hogy ha elolvasta a három kötetet, adja át Arató Gergelynek, a DK országgyűlési képviselőjének. Horváth Csaba megköszönte a Fidesz-frakció ajándékát, majd biztosította képviselőtársát, hogy a kötetet továbbadja majd Aratónak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések