A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szülők tiltakoznak a gyerekek nemváltása ellen egy genderklinikán


Szülők tiltakoztak egy kaliforniai gender-klinikán a kiskorúak nemváltása ellen.


Szülők és civilszervezet a kaliforniai Anaheimben az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének kongresszusa előtt gyűltek össze tiltakozva a kiskorúak nemváltása ellen. A tiltakozók olyan molinókkal vonultak fel, amellyel arra szólították fel a az orvosokat és a döntéshozókat, hogy ne befolyásolják a gyermekeiket, és ne hitessék el velük, hogy transzneműek.
 

A tiltakozók között volt a Gays Against Groomers szervezet alapítója, Jamie Michell, a nemváltásukat megbánó személyek szószólója, Chloe Cole, és a kanadai BillBoard Chris is, aki a pubertásblokkolók gyermekeken való használata ellen kampányol.
 


Cole, aki biológiailag nő, magát egykori transz-gyerekként azonosítja, 

aki 13 évesen tesztoszteron kezeléseken esett át és pubertásblokkolókat kapott, 15 évesen pedig kettős masztektómiát végeztek rajta. Most, fiatal felnőttként annak a szószólója lett, hogy másokat is óva int attól, hogy gyerekként az életüket megváltoztató orvosi döntéseket hozzanak.

A gyűlésen Cole felolvasta a korábban transznemű fiatalok egy csoportjának levelét, amelyet Merrick Garland igazságügyi miniszterhez címeztek, és arra szólították fel a minisztert, hogy cselekedjen helyesen, és hagyja figyelmen kívül azt a levelet, amelyet az igazságügyi minisztériumnak küldtek azok a csoportok, amelyek támogatják a gyermekek nemváltását.


“Az Amerikai Orvosi Szövetség, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és a Gyermekkórházak Szövetsége teljes mértékben támogatja a nemváltás ellátási modelljét, amely megakadályozza, hogy az egészségügyi szakemberek megkérdőjelezzék a gyermek önbevallása szerinti nemi identitását, és feltárják a diszfóriát okozó, háttérben meghúzódó lehetséges tényezőket. Az amerikai orvosi szervezetek nem végezték el a bizonyítékok szisztematikus felülvizsgálatát, ajánlásaik néhány súlyosan hibás tanulmányon alapulnak, és figyelmen kívül hagyják más tanulmányok bizonyítékait” – tette hozzá Cole, utalva a pubertásblokkolókat, a hormonterápiákat és a gyermekeknél végzett nemváltoztató műtéteket támogató tudományos bizonyítékok hiányára.

“Hagyjátok békén a gyerekeket!” – kiabálta Frank Rodriguez, a Gays Aginst Groomers kaliforniai csoportjának vezetője, miközben ellentüntetők gyűltek köré.

 

A tiltakozásokra alig néhány héttel azután került sor, hogy kiderült, a vezető transznemű egészségügyi szövetség közzétette terveit, amelyek szerint csökkentenék a kiskorúak számára ajánlott korhatárt a nemi hormonok használatához. A Philadelphiai Gyermekkórház pedig nyilvánosságra hozta, hogy már nyolcéves gyerekeknek is felírnak pubertásblokkolókat, és nagyjából 14 éves korban elvégeznek nemváltoztató műtéteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések