A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Szedjétek össze magatokat!” – üzente az amerikai zsidóknak Donald Trump


A volt amerikai elnök szerint nem értékelik eléggé az Izraelnek nyújtott támogatását. 

Donald Trump, az Egyesült Államok egykori elnöke vasárnap a Truth Social platformján közzétett bejegyzésében támadta az amerikai zsidókat, és azt mondta, hogy az amerikai zsidóknak „össze kell szedniük magukat”, és nagyobb elismerést kell mutatniuk Izrael állam iránt, „mielőtt nem késő” – idézte a Washington Post.

Bár sok amerikai zsidó általában véve támogatja Izraelt, elutasítják a zsidó állam iránti kettős lojalitás vádját, amelyet jellemzően antiszemita álhírnek tartanak – hívta fel a figyelmet a portál.

Trump mindezek mellett azt is hangoztatta bejegyzésében, hogy

„egyetlen elnök” sem tett többet Izraelért, mint ő.

Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy a keresztények „sokkal jobban értékelik ezt, mint a zsidó hitűek, különösen az Egyesült Államokban élők”.

A cikkben a volt elnök kijelentése kapcsán megjegyezték, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy Trump azt javasolta, hogy az amerikai zsidók, akik „hagyományosan” jobban igazodnak a Demokrata Párthoz, jobban kellene támogatniuk őt, azért, ahogy Izraellel bánt.

Trump szavait Halie Soifer, az Amerikai Zsidó Demokrata Tanács vezetője is elítélte. 

„Az amerikai zsidók 2020-ban »összeszedték magukat«, amikor 77%-uk támogatta Bident. Ez nem fog változni, mert a zsidók Trumpot és a MAGA jelölteket szélsőségesen elkötelezett fenyegetésnek tekintik a biztonságunkra, demokráciánkra és értékeinkre nézve, ahogy azt ez az antiszemita kiáltvány megtestesíti” – hangsúlyozta Soifer.

Az izraeli zsidók 70 százaléka Trump  mellett állt 2020-ban

A Neokohn cikkében Trump Izrael-politikájához kapcsolódóan felidézte az Izraeli Demokrácia Intézet 2020 novemberében végzett közvélemény-kutatását, mely szerint az izraeli zsidók 70 százaléka úgy vélte, hogy

Trump győzelme Joe Bidennel szemben az amerikai elnökválasztáson előnyösebb lenne az izraeli érdekek szempontjából.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések