A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Republikon: Vesztett áprilisi választókat a Fidesz, de még mindig brutális az előnye


Októberben 35 százalék volt a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében. 

Ebben a körben a DK a legerősebb ellenzéki párt, 12 százalék támogatja őket, a Mi Hazánk 7 százalékkal a második legerősebb ellenzéki párt, a Momentum 6, az MSZP 4 százalékon áll. A Jobbik 3, az LMP és az MKKP 2, a Párbeszéd 1 százalékos támogatottsággal bír a teljes népesség körében – ez derül ki a Republikon Intézet októberi pártpreferencia-kutatásából, amelyet elsőként a Telex közöl.

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült október 19-24. között. A felmérést nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. Hibahatár: +/- 3,2%.

A Republikon adatai szerint a teljes népességben a bizonytalanok aránya 28 százalék, ami jelentősebb magasabb, mint a tavaszi országgyűlési választásokkor volt, noha ez természetesnek mondható az elmúlt hónapok fényében.

A pártválasztók azok a válaszadók, akik megnevezték, melyik pártra szavaznának, pártválasztók körében változatlan az erősorrend a teljes népességhez képest:

- 48 százalékon áll a Fidesz,

- a DK 17 százalékkal a legerősebb ellenzéki párt

- a Mi Hazánk 10,

- a Momentum 8,

- az MSZP 6,

- a Jobbik 4

- az LMP 3,

- az MKKP és a Párbeszéd pedig 2-2 százalékos támogatottsággal bírnak ugyanebben a körben.

Megvizsgálta a kutatóintézet a biztos szavazó pártválasztókat is. Ezek azok a válaszadók, akik elmennének szavazni, ha most vasárnap lennének a választások, és meg is nevezték, melyik pártra szavaznának. Ebben a körben 51 százalék a Fidesz támogatottsága, 16 százalékon áll a DK, 9 százalék a Mi Hazánkra, 8 százalék a Momentumra, 6 az MSZP-re tenné le a voksát. A Jobbik 4, az LMP 3, a Párbeszéd 2, az MKKP pedig 1 százalékos támogatottsággal bírnak a biztos szavazó pártválasztók körében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések