A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyinért már a családja is aggódik: hányingere és rohama van és köhög


Putyin egészsége egyre romlik, rohamai lehetnek - írja rendkívüli hírében az Index.

Majd így folytatódik a cikk:

Állítólag már a családja is aggódik Vlagyimir Putyin állapota miatt, akit állandó köhögési rohamok és szűnni nem akaró hányinger gyötör a Mirror szerint.

A lap szerint ezek a tünetek arra utalnak, hogy az orosz államfő egészségi állapota gyorsan romlik. Az elmúlt hónapokban Vlagyimir Putyin nyolc kilogrammot fogyott, teszi hozzá a brit kiadvány, ami forrásként a General SVR Telegram-csatornáját idézte, amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt.

Vlagyimir Putyin nemrég orvosi vizsgálaton vett részt, ez is ráerősített a híresztelésekre. Ugyanakkor továbbra is aktív, hiszen nem sokkal később meglátogatott néhány besorozott orosz katonát, akit Ukrajnába irányítottak, teszi hozzá a Marca.

A The Mirror szerint viszont előre felvették azt a beszélgetést, ami Vlagyimir Putyin és Szergej Noszov, volt magadani kormányzó között zajlott le. A General SVR Telegram-csatorna pedig azt állította, hogy Vlagyimir Putyin egy másik online találkozó során rosszul lett.

„Miután Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megszakította a videokonferencián való részvételt, az orosz elnök beszélgetni kezdett a katonai blokk vezetésének más képviselőivel, de egy erős köhögési roham miatt le kellett állítani a találkozót, és az elnöknek orvosi segítségre volt szüksége” – jelezte a forrás.

Egyesek szerint rákkal küzd az elnök

Májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította, testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

A nyáron pedig szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint Vlagyimir Putyin rákos, vagy Parkinson-kórral küzd, és képtelen lenne órákon keresztül válaszolgatni a kapott kérdésekre.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó során. Ezt követte egy orosz oknyomozó újságírócsoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja azoknak a híreknek, miszerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések