A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor neve is előkerült a spanyol lapnál, mikor a fasizmus visszatéréséről írtak


Az El País-ban a fasizmus újraéledésének jelenségét vizsgálták. 

A spanyol baloldali napilap, az El País véleményrovatában jelent meg egy cikk, melyben a fasizmus újraéledésének jelenségét vizsgálták. José Andrés Rojo „amikor a fasizmus felpuhul” című cikkében úgy fogalmaz, hogy a jelen viszonyait nehéz értelmezni a múlt eseményeinek értelmezése nélkül.

A szerző cikkének alapja, hogy október 31-én lesz pontosan 100 éve, hogy egy nappal Mussolini kormányzással való megbízása után a fasiszták végig vonultak Róma utcáin.

Állítása szerint sokan a fasizmus visszatérésével magyarázzák az olyan jelenségeket, mint Donald Trump, Jair Bolsonaro, Orbán Viktor és mások, például Spanyolországban a Vox.

Giorgia Meloni, aki Mussolini rajongója volt, egy pillanat alatt elutasította a fasizmust, amint kormányra került”

– írta Rojo. 

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
MÁR MEGINT a VESZTESEK OLDALÁN RÁNT MINKET HADBA és KERGET a HALÁLBA a FELCSÚTI ROTHSCHILD LAKÁJ!?
Orosz hírszerzési források szerint az Európában állomásozó amerikai haderők harckészültségét olyan szintre (Defcon 2) emelték, amire mindeddig csak kétszer került sor: az 1962-es kubai válság idején és az amerikai szoldateszka iraki Sivatagi vihar hadműveletének megkezdése előtt.
A különböző fegyveres erők harci képességét és az USA-t fenyegető potenciális veszélyeket elemző Heritage Foundation nevű washingtoni agytröszt az USA katonai erejéről szóló jelentésében – annak kilencéves történetében első alkalommal – az amerikai hadsereget „gyengének” minősítette. Kína továbbra is a legátfogóbb biztonsági kihívást jelenti a rosszul felkészült amerikai haderő számára.
Az amerikai hadsereg által kapott általános „gyenge” minősítés mellett az alapítvány minden egyes haderőnemet külön-külön is rangsorolt a képesség, a teljesítmény és a készenlét alapján, és így a szárazföldi haderő „csekély jelentőségű”, a légierő „nagyon gyenge”, a haditengerészet pedig „gyenge” minősítést kapott. Az USA technikailag is lemaradt egyre erősebb riválisai mögött, beleértve a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyekből jelenleg mindössze háromszázzal rendelkezik, szemben Kína több mint 14 ezer és Oroszország több mint 12 ezer rakétájával.
.
.
.
Másrészt a leszerelt katonák közismert amerikai sorstragédiája is sokakat elrettent a szolgálattól.
Az utóbbi két évtizedben ugyanis több mint 114 ezer amerikai veterán követett el öngyilkosságot, és ha a tendencia változatlan marad, 2030-ra 23-szor több obsitos amerikai katona végez magával, mint ahányan a 2001. szeptember 9-i iszlamista merényleteket követő háborúkban harci cselekmények során vesztették életüket.
USRAHELL érdekében nem érdemes háborúzni – még maguknak az indiánholokausztot előidéző leszármazottaknak sem!!!…- hát még az Orbán-rezsim által behívott halálraítélt gyermekeinknek!!!