A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négyezer eurós bírságot kapott egy hamburgi férfi, mert Z betű volt az autóján


A hamburgi közigazgatási bíróság kedden 4000 eurós bírságot szabott ki egy 62 éves helyi férfira, aki márciusban egy A4-es lapra nyomatott Z betűvel dekorálta ki az autóját.


A Z betű az Ukrajna elleni háború szimbóluma lett Oroszországban. A bíróság szerint a férfi az Oroszország iránti szolidaritását és az Ukrajna elleni háború támogatását akarta ezzel kifejezni. Az ítélet szerint ezzel a férfi azt akarta jelezni, hogy erkölcsileg a háború parancsnokai és végrehajtói mögött áll. Ezzel együtt a háborús bűncselekményeket is jóváhagyja, ami alkalmas lehet a köznyugalom megzavarására - írja a Welt.

A férfi azzal védekezett, hogy a Z csak a latin ábécé utolsó betűje. Meredeknek nevezte, hogy ezt összefüggésbe hozzák az ukrajnai háborúval, majd megemlítette, hogy ott van például Costa Gavras a Z című, 1969-es francia-algériai játékfilmje vagy egy korábbi, azonos nevű hamburgi kocsma. Védőügyvédje a "Z generációról" szóló sajtóhírekre is hivatkozott.

Az ítélet még nem jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések