A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Módszeresen őröljük fel az ellenséget, nem törekszünk gyors előrehaladásra ” – jelentette ki az új orosz főparancsnok


Szergej Szurovikin tábornok szerint ezzel a civil lakosságot is óvják.

„Nem törekszünk gyors ütemű előrehaladásra, hanem óvunk minden katonát és módszeresen őröljük fel a támadó ellenséget” – jelentette ki kedden újságíróknak Szergej Szurovikin tábornok, az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők nemrég kinevezett új parancsnoka. Hozzátette: ezzel

nemcsak a saját veszteségek csökkennek, de a civil lakosságot is óvják, feltöltik erőiket és tartalékaikat

és nagy pontosságú fegyverekkel csapást mérnek az ukrán csapatok harckészségét befolyásoló infrastrukturális létesítményekre.   

Herszonnál „nem egyszerű” a helyzet

Ezzel összefüggésben kiemelte a Szu-57-es típusú, ötödik generációs vadászrepülőgép hatékonyságát. Közölte azt is, hogy az ukrajnai orosz hadművelet február 24-i kezdete óta az orosz légierő gépei 34 ezer bevetést hajtottak végre, több mint hétezer rakétát kilőve. Hozzáfűzte, hogy

nagy sikerrel alkalmazták a Kinzsal típusú hiperszonikus rakétát.    

Mint mondta, az ukrán csapatok naponta 600-1000 főt veszítenek. A tábornok mindemellett elismerte, hogy „nem egyszerű” helyzet alakult ki Herszonnál. „Az ellenség célzott csapásokat mér az infrastrukturális létesítményekre és a herszoni lakóházakra. HIMARS-rakétalövedékek rongálták meg az antonovkai hidat és a kahovkai hőerőmű töltését, amelyeken a forgalom leállt” – ismertette. A csapások következtében akadozik az élelmiszer-, ivóvíz- és áramellátás is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések