Hirdessen itt

Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett egy férfi Angliában


Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett vasárnap egy férfi Angliában. Szemtanúk beszámolóit idéző brit médiajelentések szerint az eset a délkelet-angliai Dover kikötővárosban történt, ahol a férfi három Molotov-koktélt dobott a bevándorlási ügyeket intéző helyi központ épületére, írja az MTI.


A BBC beszámolója szerint a tűzoltók rövid idő alatt eloltották az épületben keletkezett kisebb tüzet. A támadó egy gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket, egy közeli üzemanyagtöltő állomásra hajtott tovább, ahol öngyilkosságot követett el.

A brit belügyminisztérium szóvivője vasárnap délután közölte: a tárca értesült az incidensről, amelynek helyszínére már kivonult a rendőrség. A szóvivő szerint ugyanakkor egyelőre nem lenne helyénvaló további nyilatkozatok közzététele az ügyben. Nagy-Britanniába évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche-csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, amelyek gumicsónakokkal kelnek útra.

Tavaly novemberben 31 ember, köztük öt nő és egy gyermek a tengerbe fulladt, amikor gumicsónakkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába, és a csónak az átkelési kísérlet közben elsüllyedt. A brit kormány ezután új, szigorú törvények előkészítésébe kezdett az illegális bevándorlás megfékezésére. Ennek alapján életfogytiglani börtönnel lesznek sújthatók azoknak a hajóknak a vezetői, amelyekkel az embercsempészek a Nagy-Britanniába illegálisan bejutni próbálókat szállítják az európai kontinensről a brit partok felé, az Európa felől illegálisan brit területre lépők pedig nem folyamodhatnak hivatalosan menedékjogért.

Ezt London azzal indokolja, hogy a brit határokat törvénysértő módon átlépők biztonságos országokon áthaladva érték el Nagy-Britanniát, és ezekben az országokban kellett volna menedékjogot kérniük. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések