A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron békemegállapodásra szólított fel, de szerinte Kijevnek kell diktálnia a feltételeket


Emmanuel Macron francia elnök vasárnap békemegállapodásra szólított fel Ukrajnában, de ragaszkodott ahhoz, hogy Kijev diktálja a feltételeket. Az ukrán kormány azonban többször is kizárta, hogy kompromisszumot kössön Moszkvával. 

Egy katolikus jótékonysági szervezet által Rómában szervezett békekonferencián felszólalva Macron azt mondta, hogy bár a “békefelhívások… árulásnak tűnhetnek” Ukrajna számára, a nemzetközi közösség egy napon támogatni fogja a Kijev és Moszkva közötti tárgyalásos rendezést – jelentette az Associated Press.

AZT AKARJUK, HOGY AZ UKRÁN NÉP DÖNTSÖN EGY BIZONYOS PONTON… A BÉKE PILLANATÁRÓL ÉS FELTÉTELEIRŐL”.

A francia elnök már korábban is hangot adott ennek az érzésnek, amikor a nyár elején kijelentette, hogy “Ukrajna dönt, amikor a béke megteremtésének feltételei adottak”.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és a NATO vezetői hasonlóan fogalmazott nyilatkozatokat tettek, miközben továbbra is támogatják és felfegyverzik Ukrajna hadseregét, Franciaország pedig a G7 többi tagjával együtt ígéretet tett arra, hogy fenntartja ezt a támogatást “addig, amíg szükséges”.

Ukrajna feltételei azonban valószínűleg kizárnak bármilyen rendezést a közeljövőben.

Volodimir Zelenszkij elnök ígéretet tett arra, hogy nem tárgyal Oroszországgal, amíg Vlagyimir Putyin hatalmon van, és a hónap elején rendeletet írt alá, amely megtiltotta a tárgyalásokat az orosz elnökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések