A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legalább százan haltak meg Szomáliában, autókba rejtett bombák robbantak


Legalább százan meghaltak és háromszázan megsérültek abban a merényletben, amit Szomália fővárosában hajtottak végre. 

Mogadishuban két autóba rejtett bomba robbant az oktatási minisztérium előtt. A második robbanás akkor rázta meg a várost, amikor az első robbanás után a sérülteket menteni kezdték, és már mentőautók is a helyszínen tartózkodtak.
„Anyák haltak meg gyerekeikkel a karjaikban, diákok haltak meg, akik iskolába mentek, családfenntartó üzletemberek haltak meg”

– idézte a Reuters a merénylet helyszínére látogató miniszterelnököt, Haszan Sejk Mohamudot.


A terrorakcióért eddig nem vállalta senki a felelősséget, de vélhetően az as-Sabáb nevű iszlamista csoport követte el, az első hírek szerint a helyi rendőrfőnök is az egyik áldozat.

A támadás aznap történt, amikor az elnök és a miniszterelnök arról tanácskozott, hogyan lépjenek fel az erőszakos szélsőségesek, mindenek előtt az as-Shabáb terrorszervezet ellen. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab több mint egy évtizede harcol az Afrika szarván fekvő államban a jelenlegi kormányzat megbuktatásáért és az iszlám törvénykezésen alapuló uralmuk bevezetéséért.

A katari, a török és az etióp légitársaság a merénylet hírére törölte a fővárosba tartó járatait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések