A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hetedszerre is Gurmai Zitát választotta elnökének az Európai Szocialisták Nőszervezete


Stefan Löfven korábbi svéd miniszterelnököt választották elnökké az Európai Szocialisták Pártjának (PES) múlt heti, berlini kongresszusán. A pártcsaládnak az MSZP is tagja, ezen a rendezvényen választottak elnököt az Európai Szocialisták Nőszervezetének tagjai, amelyet Gurmai Zita nyert meg.

Az Európai Szocialisták Pártja az Európai Unió, az Egyesült Királyság és Norvégia szocialista, szociáldemokrata, munkás- és demokratikus pártjait tömöríti. A mostani kongresszusnak a Német Szociáldemokrata Párt volt a házigazdája – írja tudósításában az MSZP-közeli Hírklikk.

A tudósítás szerint a kongresszuson négy új, egy szlovák, egy román egy olasz és egy magyar párt – a DK – is beadta a jelentkezését az Európai Szocialisták Pártjába.

Azonban a DK nem volt egység a tagszervezetek között a Demokratikus Koalíció megítélésében,

sokak orrolnak Gyurcsányékra, amiért a Demokratikus Koalíció először a liberálisokhoz jelentkezett.

A Jobbikkal a választás előtt fenntartott szoros kapcsolatot is kifogásolták” – jelentették ki, így a DK végül nem lett teljes jogú, csak társult tagságot kapott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések