A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Márton elismerte, hogy a Partizán könyvelését is a DatAdat-ügy egyik főszereplője, Tóth Józsefné végzi


Bevallása szerint a korábban a Bajnai-féle Együttben politizáló Szigetvári Viktor által került kapcsolatba a könyvelővel.  

A Magyar Nemzet nyomán lapunk is beszámolt a hírről, miszerint az Ezalényeg nevű, egyértelműen baloldali kampánycélokat szolgáló portálról derült ki, hogy ugyanaz a Tóth Józsefné a könyvelője, mint a Bajnai Gordon-féle DatAdatnak. Utóbbi cég nem először szerepel a hírekben: hét eleji hír, hogy Szegiben, egy mindössze 300 lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban találtak rá az adóhatóság emberei a DatAdat Professional Kft. könyvelési adataira.

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy van valamilyen összefonódás a baloldal portfoliójához tartozó médiatermékek és cégek között, de szerda este nem várt helyről érkezett az „előremenekülés”.

A Partizán You Tube csatorna Facebook-oldalán jelent meg egy poszt, melyet az alapító-főszerkesztő, Gulyás Márton jegyzett: az egykori baloldali aktivista ebben elismeri: az általa ügyvezetett Partizán Alapítvány, illetve az MFG Kft. könyvelését is Tóth Józsefné látja el. A könyvelő  egyébként amellett, hogy azt a céget vezeti, amely a DatAdatnak könyvel, közben a DK-nak jelenleg számlázó cégnek korábban volt az ügyvezetője. A vállalkozás a Legal and Finance Kft., amely Dobrev Klára európai parlamenti adatlapja szerint kifizetőhelyként üzemel.. Ezalatt egyébként olyan természetes vagy jogi személyt kell érteni, akik vagy amelyek az adott tagállamban megfelelő engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a képviselő által kötött munka- vagy szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos adó- és társadalombiztosítási ügyeket szakszerűen intézzék.

A partizán főszerkesztője ezután részletesen elmeséli, milyen kalandos úton került kapcsolatba Tóth Józsefnéval.

Amikor 2017-ben a Sándor Palota megdobálása miatt előállítottak, és gyorsított eljárásrendben elítéltek, a tárgyalásomon - akkor még aktív politikusként - Szigetvári Viktor is jelen volt. Nem benézett, végigülte. A tárgyalás végén annyit jelzett: ha azt érzem tud segíteni, keressem bizalommal. Amikor sokadjára nem sikerült a könyvelő kérdésben megoldást találnom, felhívtam Szigetvárit és kértem a segítségét: tud-e olyan könyvelőt ajánlani, aki vállalna egy ilyen ügyfelet? Így kerültünk el Tóth Józsefnéhez, aki azóta is a könyvelőnk” – írja. Ismert: Szigetvári a Bajnai-féle Együttben politizált a párt 2018-as megszűnésééig.

Törvényes szolgáltatást biztosít, amivel a non-profit szervezet, illetve a cég a törvények által támasztott jogi és pénzügyi követelményeknek felel meg. A rosszindulatú, lejárató szándékú értelmezésekkel nem tudunk mit kezdeni. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a tájékozódni kívánók részére megismerhetővé tegyük a könyvelő-választásunk okait” – írja Gulyás, aki posztja végén leeszögezi: a szöveg részleteiben nem, de egészében bárki számára szabadon átvehető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések