A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európai Bizottság: A Putyin által Berlusconinak adományozott vodka sértheti a szankciókat


Az a vodka, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök ajándékozott neki születésnapjára, sértheti az Európai Uniós korlátozásokat - írja a DPA az Európai Bizottság szóvivőjére hivatkozva.

"Az uniós országok felelősek a szankciók betartásáért"

- jegyezte meg a kiadvány.

Az Európai Bizottság megjegyezte, hogy 2022 áprilisától az Oroszországból származó alkoholtartalmú italok EU-ba történő behozatalának tilalmáról döntöttek. Ugyanakkor az ajándékok esetében nem terveznek kivételeket.

Korábban a LaPresse arról számolt be, hogy Berlusconi azt mondta párttársainak, hogy "békét kötött Putyinnal", és az orosz vezető 20 üveg vodkát küldött neki születésnapjára.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy emiatt Giorgia Meloni is nekiment a pártelnöknek. 

Az olaszországi előrehozott parlamenti választásokon a második világháború óta először nyert a jobbközép koalíció. Négy pártot foglal magában: a Forza Italia-t (Silvio Berlusconi vezetésével), az Északi Ligát (Salvini pártja), az Olaszország Testvérei (Meloni pártja) és a Mérsékelteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések