A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy évvel az előválasztási győzelme után „hazugsággal befolyásolt” erdélyiekről beszélt Márki-Zay


A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a határon túli szavazatok hozták meg a Fidesznek az 50 százalék feletti eredményt április 3-án, a valóságban azonban a belföldi listás szavazatok bő 52 százalékát a kormánypárt kapta. 

Egy évvel a megnyert baloldali előválasztás után nem az Anker közben, hanem a Facebookon és a YouTube-on szerepel Márki-Zay Péter, aki vasárnap is megtartotta szokásos hétértékelőjét.

Márki-Zay hétértékelőjének tartalmából

Ebben olyan aktualitások mellett, mint a tanártüntetés vagy az EU szankciós politikája, kitért a tágabb belpolitikai helyzetre is. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Magyarországnak nem árnyékkormányra, hanem egy Ellenzéki Kerekasztalra lenne szüksége, mert a helyzet hasonló az 1989-eshez: erős központi hatalom áll fent, amelyet nem lehet választáson leváltani, a külső körülmények változása is kell a rendszer megbukásához.

Mindezen gondolatmenetet egyébként csúsztatásokkal és hergeléssel vezette fel Márki-Zay, aki szerint Orbán Viktor „hazugságokkal nyerte meg a választást”.

„Orbán Viktor hazugságai hihetetlen mértékben tudják befolyásolni hazánk választópolgárait, sőt nem csak a Magyarországon élő, hanem a Délvidéken élő, szervezett választási csalással leszavaztatott nemzettestvéreinket. Erdélyi testvéreink szavazatai hozták meg Orbánnak az 50 százalék feletti eredményt, hiszen csak Magyarországon a Fidesz nem kapott 50 százalék felett, nem szavazott rá az emberek fele sem” – jelentette ki a bukott miniszterelnök-jelölt.

2022. április 3-án ugyanis 2 809 238 belföldi szavazat érkezett a Fideszre, ami az összes voks 52,15 százaléka. További 251 468-an pedig levélben szavaztak a kormánypártra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések