A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cser-Palkovics: Az energiaválság miatt bezár télre a székesfehérvári stadion, uszoda és múzeum


„Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon” – mondta Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebookon számolt be a város „energiaválságot kezelő intézkedési tervéről”.

„Döntéseink során három szempont vezet bennünket. Az első, hogy ne menjen csődbe a városunk. A második, hogy a létfontosságú helyeket, tehát a bentlakásos szociális intézményeket, a bölcsődéket, az óvodákat, az orvosi rendelőket nyitva tartsuk, a közszolgáltatásokat pedig működtessük. A harmadik pedig az önkormányzati munkahelyek megvédése, a bérfizetés garantálása”

– jelentette ki a polgármester.

Az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet miatt azonban a nem létfontosságú önkormányzati fenntartású intézményeket, köztük a Csitáry G. Emil Uszodát és a Köfém Tanuszodát hosszú időre zárva tartják, előbbit jövő májusig, utóbbit viszont egészen jövő októberig.

A lét a tét

A intézkedéscsomag részeként leállítják a fűtést a Mol Aréna Sóstó stadionban is azután, hogy a Fehérvár november 13-án lejátszotta az utolsó bajnokiját a Kisvárda ellen.

„November 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor” – jelentette ki a városvezető, aki úgy látja, „a helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia”.

Hozzáteszi: „Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. Döntéseink tehát a stadiont, de ha kell a sportcsarnokot is érinteni fogják”.

A bezárandó vagy korlátozott létesítmények listája a város honlapján érhető el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések