A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Busásan fizeti Magyar Györgyöt a váci önkormányzat


Jó pénzért elemzi Magyar György ügyvédi irodája az ellenzéki vezetésű település Kúria előtt fekvő ügyének periratait.


Egy havi nagybevásárlás árát fizeti ki a Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat az ismert baloldali „sztárügyvédnek” – írja az Adatradar. Magyar György irodája óránként ötvenezer forintos díjért szerződött arra, hogy analizálja egy peres ügy iratait, és talán perképviseletet is ellátnak ugyanennyiért. Nehéz biztosat állítani, a megbízásról szóló dokumentum ugyanis zavaros.

Ötvenezer forint óránként – ennyiért analizálja Magyar György ügyvédi irodája a váci önkormányzat Kúria előtt fekvő ügyének periratait az Adatradar kérésére kiadott dokumentumok szerint.

A meghatalmazás zavaros, az első oldalán 2022. február 22-i dátummal az szerepel, hogy a közismert baloldali jogásznak, társainak, esetleg bojtárjainak a KÖF. 5042/2021 szám alatti ügyben kell képviselniük a várost – olvasható az Adatradar cikkében.

A második oldala üres vagy törölték a lényegi tartalmát. A harmadik oldal elején viszont szó sincs képviseletről. A gépelt szövegben az áll, a „tényállás” február 3-án lett rögzítve, majd az, hogy „a mai napon (azaz február 22-én – szerk.) az ügyvédi irodának áttanulmányozás céljából” Matkovich Ilonáék átadták az eddig keletkezett iratokat.

A folytatásban leszögezik, a megbízás „kizárólag arra vonatkozik, hogy az ügyvédi iroda analizálja a jogesetet és véleményezze szakértőileg a további lépések lehetőségét”, továbbá, hogy a városvezetés tudomásul veszi, „ügyvédi képviseletre vonatkozó megbízási szerződés csak az analízist követően, külön megállapodás alapján keletkezhet; az ügyvédi iroda jelen megállapodással képviseletet nem vállalt […]”.

A képviseletet kizáró bekezdést aztán egy kézzel írott jegyzet követi: „Kérjük a Kúria előtti eljárásban az önkormányzat képviseletének ellátását a 2022. feb. 19-én küldött e-mailben írtaknak megfelelően. 2022. 02. 22.”

Végül, a szerződés ötvenezer forint/óra + áfa összegben állapítja meg a megbízási díjat, utolsó oldala pedig amolyan ÁSZF-ként megmagyarázza többek között a szóbeli és írásbeli analízis jelentését.
Az Adatradar számos ügyvédi megbízást vizsgált meg korábban, leggyakrabban 20 és 30 ezer forint közötti óradíjak szerepeltek, tehát

Magyar Györgyék körülbelül másfél-kétszeres áron dolgoznak Matkovich Ilonáéknak, mint általában más irodák

– akár Vácnak vagy egyéb településnek.

A szerződés ráadásul tele van ellentmondásokkal – írja az Adatradar. Látszólag kizárja a képviseletet, másfelől arra enged következtetni, hogy az aláírásával az iroda mégis vállalja azt.

Az egyik mondatban az áll, hogy Matkovichék február 22-én adták át az irataikat, a megjegyzésben viszont 19-i dátum szerepel. Az oldalak alján meg az olvasható, hogy „Verzió: 2022. 01. 06.”.

Magyar György a baloldali összefogás részeként, MSZP-s támogatással Siófokon indult az országgyűlési választásokon, aztán Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához csatlakozott és a „Civil Választási Bizottság” elnökeként a baloldali előválasztás főszervezője volt; jelenleg a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja.- írta a Magyar Nemzet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések