A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borrell: Ha Putyin atomfegyvert vet be Ukrajnában, a Nyugat megsemmisíti az orosz hadsereget


Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön arra figyelmeztette Moszkvát, hogy a Nyugat katonai válasza „megsemmisítené” az orosz katonai erőket, ha Vlagyimir Putyin atomfegyvereket vetne be Ukrajna ellen – írja az AFP alapján a Guardian.

Borrell a brüsszeli Diplomáciai Akadémia megnyitóján azt nyilatkozta:

„Putyin azt mondja, hogy nem blöfföl. Nos, nem is engedheti meg magának, hogy blöfföljön, és világossá kell tenni, hogy az Ukrajnát támogató emberek, az Európai Unió és a tagállamok, valamint az Egyesült Államok és a NATO sem blöffölnek.

Bármilyen nukleáris támadás Ukrajna ellen olyan választ von maga után – nem nukleáris választ, de erős választ – katonai oldalról, aminek következtében az orosz hadsereg megsemmisülne.”

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nemrég hasonlóan nyilatkozott: Oroszországnak „súlyos következményekkel” kell szembenéznie, ha nukleáris támadást indít Ukrajna ellen – mondta. Ugyanakkor a NATO nem nukleáris válaszcsapással fenyegetett erre az esetre, mivel az ezt lehetővé tévő „önvédelmi záradék” nem lép életbe a nem NATO-tag Ukrajnát ért atomtámadás esetén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések