A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Betörtek a Pelosi házaspár otthonába, a házelnök lehetett a célpont


Joe Biden amerikai elnök is elítélte a támadást. 

Nem véletlenszerű betörés volt, hanem szándékos támadás – mondta William Scott San Franciscó-i rendőrfőkapitány, aki péntek esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „életmentő” volt a 911-es segélyhívó diszpécserének munkája, akihez Paul Pelosi segélyhívása befutott, még abban az időben, amíg a támadó a házban tartózkodott.

A 42 éves támadó a hátsó ajtón hatolt be a házba, és egy kalapáccsal rontott neki a 82 éves Paul Pelosinak. A rendőrség gyilkossági kísérlet, bántalmazás és betörés gyanújával őrizetbe vette az elkövetőt.

Paul Pelosi koponyatörést szenvedett, emiatt megműtötték, és a jobb karja is súlyosan megsérült.

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke a kora reggel elkövetett betöréskor nem tartózkodott San Franciscóban, és a védelmével megbízott biztonsági csapat is vele volt Washingtonban a támadás idején.

Joe Biden is elítélte a támadást

Joe Biden amerikai elnök egy pennsylvaniai rendezvényen elítélte a támadást, amelynek – szavai szerint – nem lehetne helye Amerikában, és arról beszélt, hogy túl sok az erőszak és a gyűlölet az amerikai politikában.

A rendőrség hivatalos közlése szerint még vizsgálják, mi volt a támadó indítéka. A nyomozáshoz közel álló források névtelenül azonban úgy nyilatkoztak, hogy a támadás célpontja kifejezetten a Pelosi házaspár otthona volt, a férfi a házban a képviselőházi elnököt kereste.

„Hol van Nancy? Hol van Nancy?”

 – kiáltozta a férfi.

Tavaly a capitoliumi rendőrség nagyjából 9600, kongresszusi képviselők elleni fenyegetés ügyében vizsgálódott. Az utóbbi években több törvényhozót ért tényleges fizikai támadás. 2011-ben Tucsonban egy utcai rendezvényen fejbe lőtték Gabrielle Giffords volt demokrata párti képviselőt, aki túlélte a támadást, de súlyosan megsebesült, és kénytelen volt lemondani kongresszusi mandátumáról. 2017-ben Steve Scalise republikánus képviselőt sebesítette meg súlyosan egy lövöldöző egy kongresszusi baseballcsapat edzésén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések