A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ügynök jelentést íratott: Makizaj mozgalma feljelenti a CÖF-t


Az Mindenki Magyarországa Mozgalom többek között pénzmosással gyanúsítja a Civil Összefogás Fórumot. 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt – olvasható az MMM MTI-hez eljuttatott közleményében.

A mozgalom ismertette, hogy a CÖF-CÖKA korábban 508 millió forint támogatást kapott az állami tulajdonú MVM-től „közgondolkodás javítására”.

„Mint a kiperelt dokumentumokból megállapítást nyert, a fenti összegből 433 millió forintot 4 darab (!) mindössze 1-2 perces videókra költött a Civil Összefogás Fórum. A kisfilmek legyártását a számlák alapján a Fideszhez ezer szállal kötődő Magno Studio Kft.-vel végezte. Még egyszer tehát, 4 kisfilm legyártására és reklámozására 433 millió forint – lényegében – közpénzt használt fel egy fideszes álcivil egyesület. Ez felvetheti a pénzmosás gyanúját? Hamarosan megtudjuk” – írták.

„Most amikor a kormány lejárató hadjáratot folytat a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen, mert itthoni és Amerikában élő honfitársainktól fogadtunk el támogatást, akkor elfelejti, hogy a Fideszhez kötődő álcivil szervezeteket magyar adófizetői forintokkal tömnek ki, amely pénzek felhasználása átláthatatlan, etikátlan és a legkevésbé sem segíti a magyar civil társadalmat” – áll a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések