A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Blinken: az Egyesült Államoknak kell a globális szabályokat meghoznia


Antony Blinken szerint a technológia a politikai hatalom kulcsa, ebben pedig vezető szerepre kell törekednie az Egyesült Államoknak.

Az Egyesült Államok külügyminisztere a kaliforniai Stanfordban tartott sajtótájékoztatót hétfőn, beszédét az amerikai külügyminisztérium tette közzé.

Blinken arról beszélt, hogy a hidegháború után új verseny van a globális világban, amelynek kulcsa a technológia. Ez fogja ugyanis átformálni a gazdaságot és a hadiipart, az egészségügyet és az élelmiszeripart. 

Mi kell, hogy legyünk azok, akik ott ülnek az asztalnál, és segítenek meghozni a szabályokat a technológia felhasználása terén. Ha az Egyesült Államok ezt nem teszi, másvalaki meg fogja.

És akkor olyan szabályok születnek, amik nem tükrözik a mi értékeinket, a mi érdekeinket. Ennek a végeredménye káosz lesz, amelyből olyan világ fog születni, amely megpróbálja kihasználni a mi fejlődésünket” – fogalmazott.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések