A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Áramdíjfelárat” számol fel egy kübekházi étterem: 550 forintot kell fizetnie a vendégeknek


„Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására” – írta a helyi hírszolgálat.

Minden vendéggel, aki á la carte fogyaszt a kübekházi Kübecker Manufakturban, 550 forintos „áramdíjfelárat” fizettetnek meg ezentúl annak érdekében, hogy továbbra is nyitva tudjanak maradni – számolt be pár napja a döntésről a Kübekháza Hírszolgálat.

A vonatkozó bejegyzésből az is kiderült, hogy az étterem nemrégiben 150 ezer helyett 480 ezres áramszámlát kapott kézhez, ezután határoztak az áramdíjfelár bevezetéséről és annak összegéről.

„Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására,

ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat” – hívták fel a figyelmet a bejegyzésben.

„A kormány a rossz gazdaságpolitikája árát az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg”

„Sajnos a kormány a rossz és felelőtlen gazdaságpolitikája árát a vállalkozókkal, az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg. Végiggondolatlan döntések sorozata következtében sorra fognak bezárni vendéglátóhelyek, üzletek, intézmények, mert a nagyfogyasztókra mért embertelen sarcot szinte senki nem tudja megfizetni” – idézte a hírszolgálat Molnár Róbertet, a település polgármesterét.

Molnár arra is kitért, hogy „az ország csődbe jut, százezrek válnak munkanélkülivé, sőt rengetegen éhezni fognak. A személyes és önmagukat korlátozó példamutatást, a társadalommal való szolidaritást, az empátiát ugyanakkor hiába keresem, nyomokban sem látom a kormány emberein” – tette hozzá Kübekháza polgármestere.

„Hálásan köszönjük megértésüket és támogatásukat a rezsiharcunkban!”

Az étterem egy nappal a bejelentés után azt írta közösségi oldalán, hogy „hálásan köszöni a vendégek megértését és támogatásukat a rezsiharcunkban.”

A posztból kiderült, hogy azóta „rengeteg együttérző telefont és messenger üzenetet kaptak” és sok vendégük bátorította őket kitartásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések