A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Áll a bál Berlinben: a városi egyesület szurkolói szerint "a fasiszta Orbán" látogatta meg a magyar játékosukat


Csütörtök este a svéd Malmöt fogadta Schäferék csapata.

A sorsdöntő meccs előtt tartott szerdai sajtótájékoztató fő témája mégsem a találkozó, hanem egy váratlan keddi látogatás volt. Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatása Köpenickben, a csapat arénájában, a Stadion An der Alten Förstereiben és a klub székházában.

A miniszterelnök Facebook- és Instagram-oldalán osztotta meg a bejegyzését: Schäfer András fogadta őt, a Bundesligát vezető csapat középpályása, aki januárban igazolt Berlinbe. A játékos a klub egyik páholyában találkozott Orbán Viktorral, akinek dedikált mezt adott ajándékba.


„Hivatalos felkérést kaptunk a magyar nagykövetségtől, amiben találkozót kezdeményeztek a játékossal. A találkozónak, amely magántermészetű volt, helyt adtunk, de a klubvezetés nem találkozott a miniszterelnökkel” – kezdett magyarázkodni a klub kommunikációs vezetője, Christian Arbeit. 

(A nagy német liberális demokráciában) Arbeit hangsúlyozta, hogy a klubvezetés más képviselője sem volt ott a találkozón – ő maga és Michael Parensen technikai igazgató is csupán azért, mert „azt mégsem mondhatjuk, hogy menjetek előre, az ajtó nyitva van, kövessétek a nyilakat a padlón”.

Bezzeg, ha Zelenszkij jönne a náci Azovval egy meccslátogatásra...


A beszélgetést nem értették, mondta Arbeit, mert az magyarul zajlott, csak ültek az asztalnál néma csendben, amíg a miniszterelnök nem végzett a kérdéseivel.

Miután megkérdezték Arbeittől, miként fér össze "egy rasszista autokrata" a klub értékeivel, azt mondta, innentől inkább Malmö elleni meccsről beszélgetne. 

Orbán Viktor videója a látogatásról. Nem csodálkoznánk, ha ezek után a magyar játékosnak lefelé ívelne a németországi karrierje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések