A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A telefonos csaló lefasiztázta kiszemelt áldozatát, mert az úgy megforgatta, hogy a suttyónál elgurult a pirula


19 órája került fel az internetre egy videó a bankkártyás lehúzó csalók próbálkozásáról. 

Szerencsére a videó készítője toppon volt és gyorsan levágta, hogy itt óriási átverésről van szó, és mindannyiunk tanulságára rögzítette is az esetet, amit eddig közel 40.000-en osztottak meg. 

Mondjuk a telefonáló nem lehetett egy atomfizikus, mert egy bizonyíthatóan Hajdú-Bihar megyei vezetékes telefonszámról (+3652 314 252) próbálta átverni a  kiszúrt áldozatot.

Attila a videó alá a következőket írta:

Szomorú, de engem is megtaláltak a bankkártyás lehúzós trükkel, aztán belementem a játékukba. Az utolsó mondat a részükről igen tanulságos!

Aki nem ismerné, a metódus a következő: Felhívnak az OTP-től (itt elvérzett mert nem náluk bankolok), hogy két gyanús tranzakciót vettek észre. Emiatt egy netbanki tiltást akarnak végrehajtani, amihez persze kellenek a bankkártyám adatai, az elérhető egyenlegem (what??). Elmondják az általános dolgokat, aztán kapcsolják a “felsőfokú szakembert” és indul a lehúzás.

Legyetek nagyon résen, a bankok sosem kérik be a kártya adatokat sehol sem!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések