A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A román szélsőségesek most október 23-án provokálnának Úzvölgyében


A radikális román nacionalista Mihai Tîrnoveanu ismét Úzvölgyébe szervez megmozdulást. 

Mihai Tîrnoveanu, a Nép Útja nevű szélsőségesen nacionalista egyesület vezetője, október 23-ra hívta össze követőit, hogy közösen látogassák meg az úzvölgyi katonatemetőt, hogy román pajzsként védjék ott meg az illegálisan kialakított román parcella 52 betonkeresztjét.

Mint ismert, 2019 áprilisában ugyanis a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata a város tulajdonává nyilvánította az első világháborús temetőt, majd egy hónap múlva saját elhatározásból román parcellát alakított ki benne, holott a temetőben sosem hantoltak el román katonákat –írja a Főtér.

A bíróság hozott már olyan ítéletet is, miszerint a betonkereszteket le kell bontani, ám ez azóta sem valósult meg. A katonatemető az elmúlt években a román szélsőségesek szakrális felvonulóhelye lett, ahol előszeretettel szidják Magyarországot és a magyarokat. 

Mindez azt jelenti, hogy Október 23-át, mely amúgy a román hadsereg napja, a nacionalisták egy olyan temetőben fogják ünnepelni, ahol egyetlen román katona sem nyugszik.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések