A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A New York-i bíróság felmentette Kevin Spacey-t az ellene folyó szexuális zaklatási perben


A New York-i bíróság felmentette Kevin Spacey színészt egy 40 millió dolláros szexuális zaklatási perben.


A szexuális zaklatással kapcsolatos ügyet Anthony Rapp indította el, aki szerint a színész egy 1986-os bulin erőszakoskodott vele, fogdosta őt, amikor Rapp még csak 14 éves volt. A jelenleg 51 éves férfi 2020 szeptemberében nyújtotta be a keresetet, és körülbelül 40 millió dollár (16,7 milliárd forint) kártérítést követelt.

Rapp szerint a színész 26 vagy 27 éves volt, amikor találkoztak Spacey manhattani lakásában. A Buzzfeed 2017 októberi cikkében arról írt, hogy Spacey felkapta, majd egy ágyra dobta az akkor tinédzser fiút, aztán ráfeküdt. Az Oscar-díjas művész tagadta Rapp állításait, júliusban azonban Londonban is bíróság előtt állt négyrendbeli szexuális zaklatás vádja miatt. Ott is ártatlannak vallotta magát, de hogy mi lesz a történet vége, nem tudni, mivel az a tárgyalás 2023 júniusában kezdődik majd.

A mostani ügyben Spacey és Rapp is tanúvallomást tett, egy manhattani szövetségi bíróság pedig három hét után ítéletet hirdetett: az esküdtszék 80 perces tanácskozás után arra a megállapításra jutott, hogy Rapp jogászai nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Spacey szexuálisan zaklatta volna Rappet a nyolcvanas években.

Az 51 éves férfi volt az első, aki még 2017 novemberében megvádolta Spacey-t, aki erre azzal reagált, hogy bejelentette: mostantól meleg férfiként éli az életét. Akkor azt állította, egyáltalán nem emlékszik a Rapp által felhozott esetre, és ha történt is ilyen, az csak alkoholos befolyásoltság miatt lehetett, és egy közleményben bocsánatot is kért. Hozzátette azt is, nem érdeklődött szexuálisan Rapp iránt, mivel kiskorú volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések