A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német SPD elnöke extra vagyonadót vetne ki, hogy abból finanszírozzák Ukrajna újjáépítését


Elképesztő javaslattal állt elő az SPD elnöke, Saskia Esken.  

Az ukrajnai újjáépítés költségeire tekintettel Saskia Esken, az SPD elnöke vagyonadót sürgetett. „Ahhoz, hogy egy olyan államot finanszírozhassunk, amely cselekvőképes, szolidáris, a társadalmat összetartó, az ukrajnai újjáépítést támogató, ugyanakkor a globális éhínségválság előtt sem huny szemet,

végre szolidáris vagyonadót kell kivetnünk a szupergazdagokra”

 – mondta Esken a Redaktionsnetzwerk Deutschlandnak.

A német baloldal frakcióvezetője, Dietmar Bartsch is ennek megfelelően nyilatkozott: „Szükségünk van a szupergazdagok európai szintű részvételére. Nem lehet, hogy az átlagos adófizetőnek, aki már így is szenved az inflációtól és az energiaáraktól, egyedül kelljen fizetnie a háborús számlát is”. „Oroszországot az orosz oligarchák elkobzott vagyonának felhasználásával kellene bevonni az újjáépítésbe” – követelte Bartsch.

Közben a német szakértők kételkednek egy ilyen adó előnyeiben, például azért, mert az a tőke elvándorlásához és a beruházások csökkenéséhez vezethet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések