A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kocsma vécéjében rejtőzött el a kunágotai tolvaj


Egy kocsma vécéjében rejtőzött el egy 24 éves kunágotai férfi, majd zárás után kifosztotta azt a testvéreivel, egy 16 éves fiúval és egy 27 éves nővel közösen. A férfinak lopás és kiskorú veszélyeztetése, a nőnek pedig bűnsegédlet miatt kell felelnie. 

A 24 éves férfi és az akkor 16 éves testvére február elején egy kunágotai sörözőben szórakoztak. Az idősebb fivér a mellékhelyiségbe hívta öccsét, és mondta neki, hogy elbújik, mert lopni akar, és megkérte testvérét, hogy a söröző zárását követően menjen vissza érte a kocsmába. Így is történt: a férfi záráskor a vécében elrejtőzött, a fiú távozott, és nővérükhöz ment, akit megkért, hogy menjen vele vissza, mert attól fél, hogy lebukik. 

A 27 éves nő a 16 éves fiúval visszament, és elbújt a söröző melletti egyik tuja mögé, onnan figyelt. Közben a 24 éves férfi a kocsma egyik ablakát belülről kinyitotta, azon keresztül bemászott hozzá a 16 éves fiú, és onnan összesen 56 ezer forint értékben vittek el különféle italokat és édességet, valamint 10 ezer forint váltópénzt. A zsákmányt a nővérükkel együtt hazavitték, és azok egy részét elfogyasztották. Az okozott kárból 18 ezer forint térült meg.

Az ügyészség az eljárást a fiatal fiúval szemben megrovás mellett megszüntette. Emellett azt indítványozta, hogy a tettét beismerő férfit ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint azt, hogy a tettét szintén beismerő nővel szemben alkalmazzanak próbára bocsátást; továbbá azt, hogy az okozott kár azon részét, amely eddig nem térült meg, térítsék meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések