A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Üzent Medvegyev: Bevethetik az atomfegyvert, azt is elárulta, hogy mikor


A nyugati hatalmak kijelentései szerinte nem mások, mint „csak egy szertartásos verbális fosás”. 

Dmitrij Medvegyev a Telegram-csatornáján üzent a világnak, legfőképpen a vezető politikusoknak: Moszkvának joga van ahhoz, hogy nukleáris fegyverekkel védekezzen, majd világosan leírta, hogy ez milyen esetekben történhet meg.

Kijelentette, hogy a nyugati hatalmak szeretnek nagyképű kijelentéseket tenni,

ami viszont „a valóságban csak egy szertartásos verbális fosás”.

„A fosásos demagógia szökőkútjai, párosulva a rosszindulatú károgó retorikával” – fejtette ki.

A nukleáris fenyegetésről

Medvegyev kijelentette, hogy hiába követeli Biden, Truss, Blinken és Sullivan „atlanti nyálat fröcsögve” Oroszországtól azt, hogy Oroszország „vegye le a kezét” a nukleáris indítógombról, az orosz politikus leszögezte, hogy

Oroszországnak „joga van szükség esetén nukleáris fegyvereket használni.

Előre meghatározott esetekben. A nukleáris elrettentéssel kapcsolatos állami politika alapelveinek szigorú betartásával. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen fegyverekkel támadnak meg. Vagy ha egy hagyományos fegyvereket használó agresszió államunk létét fenyegetné. Oroszország elnöke ezt nemrégiben kifejezetten világossá tette.”

„Ha az Oroszországot fenyegető veszély meghaladja a megállapított veszélyességi határt, akkor reagálnunk kell. Anélkül, hogy bárkitől engedélyt kérnénk, anélkül, hogy különösebb egyeztetést tartanánk. És ez biztosan nem blöff” – tette hozzá Medvegyev.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések