A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump: Joe Biden az állam ellensége


A volt elnök most először jelent meg a nyilvánosság előtt az FBI razziája óta. 


Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke a pennsylvaniai Wilkes-Barre-ban tartott beszédet, melynek során Joe Biden e heti, nemzethez intézett beszédét az államok „leggonoszabb beszédének" nevezte, az elnököt pedig az „állam ellenségének" titulálta – számolt be a FoxNews.

Trump abból az apropóból érkezett Pennsylvaniába, hogy a republikánusok helyi jelöltjeinek kampányoljon, akik a novemberi választásokon méretik majd meg magukat.

A korábbi elnöknek ez volt az első nyilvános szereplése azóta, hogy az FBI házkutatást tartott nála. Mint ismert, az FBI még augusztus elején szállt ki Trump floridai rezidenciájára, és a házkutatás végén 15 doboznyi irattal távoztak. A republikánus politikus akkor is „példátlannak" nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami"egyetlen korábbi elnökkel sem történt még meg".

Erre a mostani beszédében is utalt. Azzal vádolta meg Bident, hogy az FBI-t fegyverként használta ellene, a házkutatásról pedig azt mondta, hogy az „az egyik legmegdöbbentőbb hatalommal való visszaélés volt az amerikai történelem során".

A republikánusok „népszavazásnak" tekintik majd a novemberi voksolást

Trump ezt követően a színpadra hívta az állam két fontos republikánus jelöltjét. Helyszíni beszámolók szerint a nagyobb tapsot Doug Mastriano kapta, aki Pennsylvania következő kormányzója szeretne lenni. Majd a mikrofonhoz lépett a szenátorjelölt Dr. Mehmet Oz orvosszakértő, televíziós személyiség is.

A novemberi választáson nyújtott teljesítményt a republikánusok „népszavazásnak" tekintik majd. Úgy vélik, a novemberi eredményekből következtetéseket lehet majd levonni Trump támogatottságának mértékéről.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések