A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tízmillió forintért viszik ki a sorozás elől menekülőket Oroszországból


Leggyakrabban Örményországba és Törökországba kérik a fuvarokat. 

Mióta Vlagyimir Putyin bejelentette a mozgósítást, erősen megemelkedett az orosz magángépek általi repülőutak iránt. Sajtóinformációk szerint elsősorban azok a célállomások a legnépszerűbbek, ahova orosz állampolgároknak nem szükséges vízum, például Örményország, Törökország és Azerbajdzsán. 

Egy nyolcüléses magángép kibérlése 80.000 és 140.000 font között mozog, az egész gépet 44 millió forintnyi összegért lehet kibérelni a Guardian szerint, ami a korábbi, normál ár többszöröse. 

Jevgenyij BIkov, a Your Charter nevű magánlégitársaság vezetője őrületesnek nevezte a kialakult helyzetet. Úgy fogalmazott, az orosz elnök bejelentése óta megsokszorozódott a rendeléseik száma. 

Korábban naponta átlagosan ötven megrendelésünk volt, most ötezer”

– nyilatkozta.

A közutakon sem jobb a helyzet, napokig kilométeres sorok voltak az orosz határátkelőkön, míg a kereskedelmi repülőjáratokra érvényes repülőjegyek pillanatokon elfogytak. 

Bikov szerint a vállalata charterjáratokat is indított nagyobb repülőkön, hogy lejjebb tudja vinni az árakat, ám továbbra sincs mindenkinek hely a járatokon. 

A legolcsóbb charterjegy Jerevánba kétszázezer rubel”

– ismertette, ez az egyirányú repülőjegy több mint egymillió forint. 

Eduard Simonov, a FlightWay légitársaság vezetője szerint ötvenszeres áremelkedés tapasztalható a visszaút nélküli kazah, örmény, török és az Emírségekbe tartó járatokon. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések