A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtóinformáció: Orbánt Berlinben fogadja a német kancellár októberben


Úgy tudni, várhatóan október 10-én, hétfőn utazik a német fővárosba a magyar miniszterelnök, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytasson Olaf Scholz kancellárral. 

A Szabad Európa úgy értesült, hogy októberben Berlinbe utazik Orbán Viktor, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytasson Olaf Scholz német kancellárral. A lap azt is tudni véli, hogy október 10-én, hétfőn kerül sor az utazásra.

Úgy tudni, a megbeszélésen kiemelten szóba kerül a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésén túl a magyar jogállamiság kérdése, az Ukrajnában zajló háború és a lehetséges további uniós szankciók.

Utóbbival kapcsolatban akár még lehet is esély némi sikerre, hiszen a német kormány meglehetősen mérsékelt álláspontot képviselt eddig akár a szankciók ügyében, akár a fegyverszállításokat illetően. Berlinben mindig vigyáztak arra, hogy olyan büntetőintézkedéseket támogassanak, amelyek nem okoznak komoly gazdasági kárt Németországnak, és mivel Orbán Viktor számára is ez a legfontosabb magyar szempontból, akár közös álláspont is kialakulhat az ügyben – jegyezték meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések