A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roger Waters levelet írt Putyinnak a béke érdekében


„Hiába száll meg Amerika szuverén országokat az olajért, de önnek nem kell ezt tennie!” – írta a Pink Floyd énekese Putyinnak. 

Roger Waters nyílt levelet írt Vlagyimir Putyinnak, amelyben a háború lezárására, valamint a békekötésre kérlelte az orosz elnököt. Waters kifejtette, hogy bár korábban már írt két nyílt levelet Zelenszkij feleségének, most ideje volt azonban Putyinnak írnia. A levelet változtatások nélkül közöljük:

„Kedves Putyin elnök úr,

Azóta, hogy az Orosz Föderáció idén február 24-én megszállta Ukrajnát, megpróbáltam kis befolyásomat felhasználni a tűzszünet és a diplomáciai rendezés ösztönzésére, amely mind Ukrajna, mind az Orosz Föderáció biztonsági igényeit kielégíti. Ennek érdekében két nyílt levelet írtam Olena Zelenszkának, az ukrán elnök feleségének. Ezek a levelek könnyen elérhetők az interneten. Egyre gyakrabban kérik, hogy önöknek is írjak, ezért íme. Először is, szeretné, ha véget érne ez a háború? Ha válaszolna, és azt mondaná, hogy „Igen, kérem”, ez azonnal megkönnyítené a dolgokat. Ha Ön azt mondaná: „Az Orosz Föderációnak sincs további területi érdeke a Krím, Donyeck és Lubanszk orosz ajkú lakosságának biztonságán túl”. Ez is segítene. Azért mondom ezt, mert ismerek néhány embert, aki szerint önök egész Európát le akarják rohanni, kezdve Lengyelországgal és a többi balti állammal. Ha ezt akarják, akkor baszódjanak meg, és akár mindannyian abbahagyhatnánk ezt a kétségbeejtően veszélyes nukleáris csirkejátékot, amiben az Atlanti-óceán mindkét oldalán a sólymok látszólag annyira jól érzik magukat, és mindent bele! Ja, csak robbantsuk szét egymást és a világot. A probléma az, hogy nekem is vannak gyerekeim és unokáim, ahogy a legtöbb testvéremnek is szerte a világon, és egyikünk sem örülne ennek az eredménynek. Szóval, kérem, Putyin úr, biztosítson minket erről.

Rendben, vissza az asztalhoz, ha jól olvastam a korábbi beszédeit, akkor ön semlegességről szeretne tárgyalni a szuverén szomszédos Ukrajna számára? Így van? Feltételezve, hogy egy ilyen békéről lehetne tárgyalni, annak tartalmaznia kellene egy abszolút kötelező érvényű megállapodást arról, hogy soha többé nem szállnak meg senkit. Tudom, tudom, az USA és a NATO egy pillanat alatt, vagy néhány hordó olajért más szuverén országokat száll meg, de ez nem jelenti azt, hogy önöknek is ezt kellene tenniük, az önök ukrajnai inváziója teljesen meglepett, ez egy förtelmes agressziszív háború volt, akár kiprovokálták, akár nem.

Amikor Zelenszka asszony válaszolt nekem a Twitteren keresztül, nagyon meglepődtem, és nagyon meghatódtam, ha ön válaszolna nekem, nagyon tisztelném önt ezért, és úgy tekinteném, mint egy tiszteletreméltó lépést a fenntartható béke felé vezető helyes irányba.

Üdvözlettel
Roger Waters”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések