A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragadós a magyar modell: a rezsiárak befagyasztására készül az új brit miniszterelnök


Nemcsak a németek élnek a magyar példával: a rezsiárak befagyasztására készül az új brit miniszterelnök. Liz Truss tehát nagy dobással akar kezdeni az emberek pénztárcájának óvása érdekében. 

Míg Magyarországon a megváltoztatott rezsirendszer is erőteljesen védi a lakossági fogyasztókat, Európa más országaiban teljesen elszabadult a pokol. Nagy-Britanniában különösen súlyos a helyzet. Annyira, hogy az új miniszterelnök,

Liz Truss programjának legfontosabb elemeként az energiaszámlákkal és az energiaellátással kapcsolatos problémák orvoslását jelölte meg. 

A BBC szerint a brit miniszterelnök minimum 18 hónapra fagyasztaná be a háztartások rezsiköltségét. Az árplafon-különbözetet az energiaszolgáltatók a kormány által támogatott hitelekből fedeznék, hogy kiegyenlítsék a piaci nagykereskedelmi és a fogyasztói fix ár közötti különbséget – írja a Reuters a BBC-re hivatkozva, hozzátéve, hogy a hiteleket a következő 10-20 évben a fogyasztók szakaszosan, számlakiegészítésként fizetnék vissza. 

A program előzetes becslések szerint 100-130 milliárd fontba kerülhet, ám jelen pillanatban még csak a háztartásokat érinti,

a kis-és középvállalkozásokat nem: a hírek szerint azoknak külön szisztémát dolgoz ki a brit kormány.

És lássuk be, ez a megoldás még a német óriás rezsicsökkentési csomagnál is több kritikára számíthat majd a szigetországban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések