A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Oroszország eddig fél kézzel vívta ezt a háborút” – fejtette ki a volt moszkvai brit nagykövet


Sir Tony Brenton szerint az orosz közvélemény szemében az, amit eddig „katonai műveletnek” neveztek, most már egyre közelebb kerül a háborúhoz.


Sir Tony Brenton, Nagy-Britannia volt oroszországi nagykövete a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin részleges mozgósítása „elég jelentős eszkalációja” az ukrajnai háborúnak. Ahogy fogalmazott:

„Oroszország eddig fél kézzel vívta ezt a háborút, azért nem voltak hajlandóak mozgósítani, mert Putyin aggódott annak az orosz közvéleményre gyakorolt hatása miatt. Most megtette azt, amit a háború kezdete óta nem volt hajlandó. Végül elfogadta a hadserege tanácsát, és visszatért a nukleáris fenyegetéshez, mert szerinte a Nyugat is atommal fenyeget. Nos, nem tudom, hogy ezt elhiszi-e vagy sem, de nyilvánvalóan nagyon jelentős lépés a retorikában, ami most zajlik.”

Sir Tony Brenton hozzátette, hogy az orosz közvélemény szemében az, amit eddig „katonai műveletnek” neveztek, most már egyre közelebb kerül a háborúhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések