A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország: Az Egyesült Államok a határán áll annak, hogy belesodródjon az ukrajnai háborúba


Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne küldjön nagy hatótávóságú fegyvereket Ukrajnának – írja a mandiner.hu. Rjabkov szerint Amerika már most is annak határán egyensúlyoz, hogy közvetlenül beleavatkozzon az ukrajnai konfliktusba.

Elmondta: országa katonai doktrínájának része az atomfegyverek használata, amennyiben Oroszország létét veszély fenyegetné.

Folyamatosan figyelmeztetjük az Egyesült Államokat azokra a következményekre, amelyekkel akkor kell szembenéznie, ha folytatja a fegyverszállításokat Ukrajna számára”

– mondta a politikus.

Szerinte Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen. Hozzátette, az ukrajnai offenzíva addig folytatódik, amíg Moszkva el nem éri céljait.

Az amerikai hatóságok eddig tartózkodtak attól, hogy Ukrajnának nagyobb hatótávolságú rakétákat biztosítsanak a HIMARS rakétaindítókhoz, amelyek akár 186 mérföldes célpontokat is elérhetnek, és potenciálisan lehetővé tennék az ukrán hadsereg számára, hogy mélyen Oroszországon belüli területeket találjon el.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések