A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tud megegyezni a pedagógussztrájk időpontjában a két nagy szakszervezet


A Pedagógusok Szakszervezete szerint már késő megszervezni az október 5-i munkabeszüntetést. 

Ahogy arról több sajtóorgánum is beszámolt, teljes pedagógussztrájkot hirdetett október 5-ére a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Közleményükből kiderült, hogy az iskolák mellett az óvodák és a kollégiumok pedagógusainak csatlakozására is számítanak.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonban a Facebook-oldalán ma megosztott közlemény szerint a Magyar Közoktatás Napjához, november 22-éhez kapcsolódóan tervez országos akciót.

„A korábban meghirdetett helyi gördülő sztrájkok folyamatosak, azok szervezéséhez a PSZ továbbra is minden segítséget megad, ideértve a jogi segítségnyújtást is” – írták.

Hozzátették, „bár minden akció előrébb viszi az oktatásban dolgozók küzdelmét,

az október 5-ére meghirdetett országos sztrájk megszervezéséhez nincs elegendő idő”.


Csak a panaszokat tervezik benyújtani október elején

„A PSZ korábbi döntése szerint, a PDSZ-szel közös akcióban 2022. október 4-én és 5-én az Alapvető Jogok Biztosa fővárosi, illetve vidéki kirendeltségeinek nyújtja be az összegyűjtött panaszokat, hogy felhívja a helyi problémákra a figyelmet” – tették hozzá.

Végül arra is kitértek a közleményben, hogy az Országos Vezetőségük örömét fejezi ki azért, hogy „több éves munkája eredményes: ugyanis egyre többen ismerik fel, hogy az oktatás mindannyiunk közös ügye”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések