A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem egységesen döntött a bíróság a jászladányi drogdílerek letartóztatása ügyében

Az anyagot a 47 éves férfi szerezte be, majd azt továbbadta a két nő gyanúsítottnak.

A Jászberényi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a három jászladányi lakosnak a letartóztatását, akik idén március és szeptember között rendszeresen, egymással együttműködve értékesítettek kábítószert helyieknek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint az anyagot a 47 éves férfi gyanúsított szerezte be, majd azt továbbértékesítés céljából 10 ezer forint/gramm áron átadta a 39 és 56 éves nő gyanúsítottaknak.

A két jászladányi lakhelyű nő a korábban említett időszakban egymással együttműködve szerezték be és árulták a kábítószert, melyre a településen több vevő is akadt. A gyanúsítottak a bevételt is megosztották egymás között.

A járási ügyészség indítványa szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak esetében megalapozott a bűnismétlés veszélye, mivel megélhetésüket a bűncselekmény elkövetéséből biztosították. Az indítványban az ügyészség hivatkozott továbbá arra is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a nyomozás jelenlegi szakaszában a bizonyítást is megnehezítenék.

A nyomozási bíró szeptember 9-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a két nővel szemben azonban enyhébb kényszerintézkedést, lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A bíróság végzésével szemben a letartóztatás elrendelése miatt a gyanúsított és védője, a bűnügyi felügyelet elrendelése okán az ügyész jelentett be fellebbezést szigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelése érdekében, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd végleges döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések