A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem csak a sportolók öklöztek a gyulai ringben


Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 42 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy sportoló edzőjeként tanúsított sportszerűtlen magatartást. 


A férfi idén márciusban edzőként vett részt a gyulai sportcsarnokban megrendezett küzdősportgálán, mely nyilvános, mindenki számára azonos feltételekkel, jegyvásárlást követően látogatható rendezvény volt. A késő esti órákban folytatott egyik mérkőzésen a férfi tanítványát ellenfele kiütötte.

A férfi úgy ítélte meg, hogy tanítványa ellenfele sportszerűtlenül viselkedett, emiatt felháborodott, a ringbe lépett, és egy alkalommal ököllel megütötte a sportolót. A megütött férfi édesapja, aki egyben az edzője is, erre szintén belépett a ringbe, hogy a terheltet felelősségre vonja, ekkor a vádlott egy alkalommal ököllel őt is megütötte. Az ügyészség szerint a férfi erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A két bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, de magánindítványt nem terjesztettek elő, azaz nem kérték a férfi felelősségre vonását ezen bűncselekmény miatt.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekmények elkövetését beismerő férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el őt a sportrendezvények látogatásától. Emellett kötelezze a nyomozás során felmerült, közel 110 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések