A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon kiakadt Kula bá, amiért a németek nem küldenek harckocsikat

Dmitro Kuleba a diplomáciában szokatlanul élesen kritizálta a német kormányt, amiért többszöri kérésük ellenére sem segíti páncélosokkal az ukrán hadsereget.

„Csalódást keltő jelzések Németország részéről, miközben Ukrajnának Leopardokra és Marderekre lenne most szüksége – az emberek felszabadítása és a népirtástól való megóvása érdekében. Nincs egyetlen észszerű érv sem, hogy miért is ne lehetne ezeket a fegyvereket leszállítani, csak elvont félelmek és kifogások" – írta kedden Twitteren az ukrán külügyminiszter.

„Mitől fél Berlin, amitől Kijev nem?" – tette fel a kérdést.



A német kormány előző nap ismét elutasította a páncélosok szállítására vonatkozó kérést, az ukránok szerint az offenzívában nagy segítséget jelentenének a fejlett harcjárművek.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter rámutatott, hogy egyetlen más ország sem szállít ilyen eszközöket jelenleg, és hozzátette, hogy Németország nem akar egyoldalúan erről dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések