A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliókat csalt ki a gyanútlan sértettektől


Évekre börtönbe kerülhet az a férfi, aki az interneten hirdetett nagy értékű ingóságokat, melyekkel sohasem rendelkezett, a vásárlók által kifizetett vételárat pedig felélte.


A lopásokért már többször elítélt budapesti férfi ismeretlen társával elhatározta, hogy az interneten olyan ingóságokat – személygépkocsit, mobilházat, munkagépet, szerszámokat – fog eladásra hirdetni, amivel nem rendelkezik, és a hirdetésre jelentkező személyektől a vételár, illetve vételár előleg átutalásokból fogják magukat fenntartani.

Ennek érdekében a vádlott több feltöltős SIM kártyát vásárolt, melyeket nem létező személyek nevére vásárolt, valamint több banknál bankszámlát is nyitott, melyekre a pénz átutalását kérte. Miután a gyanútlan vásárlók a vételárat elutalták hiába várták a terméket, illetve a megbeszélt helyeken a személygépkocsikat is hiába keresték, a vádlott számukra elérhetetlenné vált.

A férfi társával együtt országszerte 23 embert ejtett tévedésbe, és több mint 6 millió forintot csalt ki.

Az ügyészség 23 rendbeli csalással vádolja, és vele szemben legalább 4 év fegyházbüntetés kiszabására, pénzbüntetésre, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt vádiratában.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések