Hirdessen itt

Megunták Szabó Bálint ámokfutását: nyomkövetőt kapott


A gazdatüntetések szervezőjét hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. 

Az ügyészség honlapján jelent meg a hír, miszerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként dr. Szabó Bálint Gábort, akit a megalapozott gyanú lényege szerint dr. Szabó Bálint Gábor 2022. szeptember 21. napján Budapesten, az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait

a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, hogy a szegedi önkormányzati képviselő mozgását nyomkövetővel ellenőrizzék. A politikus engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el.

A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések