A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megcsúszott és árokba fordult az autójával az átányi nő


Az elmúlt napon a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéről öt anyagi káros és három személyi sérüléssel járt közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.


– Egy átányi nő közlekedett a személyautójával szeptember 1-jén reggel Boconád irányába, amikor egy kanyarban a vizes úttesten megcsúszott a jármű és az útároknak ütközve átfordult. A kocsiban egyedül utazó nő könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte portálunkkal Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens. A rendőrök továbbá egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Azon esetek közül, amelyekben nem sebesült meg senki, kettő is az úttestre ugró vadon élő állattal való ütközés miatt történt.

Fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet. Az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől. A tapasztalatok szerint az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán és menekülni próbál a közeledő zajforrás elől. Hasznos eszköze lehet a vadelütések elkerülésének a vadriasztó síp, amelyet a járműre rögzíthetünk és a menetszél működteti.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések