A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már le is tartóztatták az üvegajtóról visszapattanó salgótarjáni tolvajt


A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 22 éves férfinek a letartóztatását, aki egy salgótarjáni vegyesboltban követett el bűncselekményt. 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a gyanúsított szeptember 3-án délelőtt az egyik salgótarjáni vegyesboltban egy alufóliát, élelmiszereket, és egy csomag gyertyát rejtett a nála lévő szatyorba. Cselekményét az üzletben lévő eladók meglátták, ezért amikor távozni akart, a bejárati fotocellás ajtó előtt őt az üzletvezető-helyettes feltartóztatta és megkérte, hogy a nála lévő szatyor tartalmát mutassa meg.

Ekkor a gyanúsított a szatyorból kivett egy jegeskávét és egy tejszeletet, valamint az egy tekercs alufóliát, és azokat a földre dobta.

Az üzletvezető-helyettes ismételt kérésének, hogy mutassa meg a szatyor további tartalmát is (mivel a nő biztos benne, hogy abban még maradt jogtalanul eltulajdonítani szándékozott termék) a gyanúsított már nem tett eleget, hanem a kijárat felé indult.

Az üzlet egyik alkalmazottja ekkor a fotocellás ajtót bezárta, az üzletvezető-helyettes pedig megfogta a férfi pulóverét azért, hogy visszatartsa.

A gyanúsított az üzletvezető-helyettes kezét erővel ellökte, majd három alkalommal a vállával nekiszaladt az üvegajtónak, pókhálósra törve annak üvegét. Mivel az ajtón nem jutott át, az üzletvezető-helyettest leszúrással fenyegette meg a kijárat kinyitása érdekében. A vezető – a saját és kollégái testi épsége védelmében – intézkedett az ajtó nyitására, így a terhelt a helyszínről a szatyrában lévő további termékekkel el tudott menekülni, a rendőrök azonban rövid idő múlva elfogták.

Mivel a fiatal férfi ellen vagyon elleni bűncselekmények miatt több büntetőeljárás van folyamatban, a nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések